Untitled
11 jul 2014
week 136: 03 t/m 09 juli

Op 03 juli zijn we ’s middags op de fiets naar Lieke, Julian en Sophie gegaan. We hebben in de tuin gezeten en Bas en Julian hebben lekker buiten gespeeld. Thuis heeft Bas mij “geholpen” de ramen te wassen. Hij ging er steeds met de handveger vandoor om de heg te borstelen, maar hij heeft ook erg fijn met zijn kiepwagentje en het grind uit de voortuin gespeeld. Na het avondeten hebben Bas en Laura veel plezier gehad op de trampoline. Laura kroop steeds heen en weer en Bas was rondjes om haar heen aan het rennen. Ze hebben nog even in bad gezeten en zijn daarna lekker gaan slapen.
Bas heeft het op 04 juli supergoed gedaan op de Peuterspeelzaal! Wel moest hij nog 2x plassen voordat ik naar huis ging (1x echt en 1x om tijd te rekken ;-)), maar hij heeft niet gehuild. Toen ik hem kwam ophalen, zaten alle kindjes een cakeje te eten. Bas zag Laura en mij, lachte heel blij en at vrolijk verder. Toen alle kinderen - met hun half-opgegeten cakeje - al weg waren, zat meneer nog heerlijk van zijn cakeje te smullen. Hij hield wel in de gaten of ik er nog was, maar bleef zitten totdat hij het cakeje op had. Toen ik buiten de ramen ging wassen met Laura in de kinderwagen en Bas met zijn emmertje en schepje in het grind, begon het te druppen. Bas werd helemaal overstuur: “Het regent, we moeten naar binnen!” Er vielen maar een paar druppels, maar Bas wilde niet meer naar buiten. Toen ik klaar was met ramen wassen, was Bas weer zover dat hij toch weer naar buiten durfde. Mark kwam vroeg thuis van het werk. We zijn naar een speeltuintje gewandeld, waar Bas fijn gegleden heeft. Na het avondeten hebben Bas en Laura in de zandbak en op de trampoline gespeeld. Laura zat voor de eerste keer in de zandbak. Ze moest even wennen aan dat zand tussen haar vingertjes en teentjes, maar Bas zorgde er wel voor dat ze daar snel doorheen was, want die kiepte een volle schep zand over haar hoofd ;-).
Op 05 juli zijn Bas, Laura en ik op schoenen- en sandalenjacht geweest voor Bas. De schoenen waren snel gevonden, de sandalen waren in zijn maat wat moeilijker te vinden. We zijn tussendoor een plaspauze gaan houden bij opa en oma Van Aerle en hebben er gezellig wat gedronken. Daarna zijn we verder gegaan met de zoektocht en is het uiteindelijk toch gelukt om mooie sandalen te vinden. Wel typisch dat Bas gisteren zo panisch werd van een paar drupjes regen. Vandaag regende het hard en hij mopperde even (“mijn neus wordt nat”), maar ging daarna vrolijk in elke plas staan springen in plaats van dat hij bij mij onder de paraplu kwam lopen. ’s Middags zijn we bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Mark was samen met opa aan de overkapping aan het werken. Bas en Laura hebben fijn gespeeld en na de frietjes zijn we naar huis gegaan. Laura was in de box aan het mopperen en ik zei tegen haar: “wat ben je toch een zeurpiet”. Toen ik in de keuken was, hoorde ik Bas tegen Laura zeggen: “wat ben jij een ome piet” ;-).
Bas heeft op 06 juli weer met Mark in de tuin “gewerkt”. ’s Middags zijn we een stukje gaan wandelen. We zijn bij het speeltuintje geweest en Bas en Laura hebben veel plezier gehad op de wipwap. Toen het na het avondeten hard begon te regenen, is Mark samen met Bas onder de paraplu de tuin in gegaan, om Bas te laten zien dat regen echt niet eng is ;-).
Op 07 juli kwam Carina op bezoek. Ze had voor Bas een mooi boek meegenomen: “Bas, ga je mee?” Bas heeft erg lief gespeeld. Tussen de middag bleef Carina mee eten. Daarna hebben we op de fiets boodschappen gedaan. Toen Laura haar hoofd stootte tegen de tafel pakte Bas haar hoofd vast en gaf er een dikke kus op ;-). Wel jammer dat hij nog geen 5 minuten daarna Laura met zijn koekenpannetje op haar hoofd timmerde ;-). Na het avondeten zijn we met zijn vieren een stukje gaan fietsen en naar de Praxis geweest. We kwamen iemand tegen die zijn hond uitliet en Bas riep: “Hallo, hondje!”. Mark vroeg aan Bas: “En, wat zei de hond?” Zegt Bas: “Woef-kak”.
Bas is op 08 juli naar de Peuterspeelzaal geweest. Omdat het hard regende, zijn we met de auto gegaan. Ook deze keer heeft Bas helemaal niet gehuild. Toen we hem op mochten halen, regende het nog steeds en omdat we speelgoed mee naar huis zouden nemen om te poetsen, zijn we ook nu weer met de auto gegaan. ’s Middags kwamen tante Willeke en opa en oma Van Aerle op bezoek. Bas heeft zich flink uitgeleefd; hij bleef maar rondjes om de tafel rennen. Omdat Bas had overgegeven en zijn t-shirt vies was geworden, deed ik zijn shirt uit. Hij had het niet koud, zei hij en hij wilde in zijn hemd eten. Even later zei hij: “Mama, ik heb het heul koud. Ik wil een trui aan. Met korte mouwen. En met streepjes.” ;-)
Op 09 juli heeft het de hele dag flink geregend. We zijn bij opa en oma Van Aerle gaan lunchen, samen met tante Maartje en Eline. Bas zat voor de eerste keer op “een grote stoel”, met kussens en een geïmproviseerd tuigje. Na het eten hebben Bas, Laura en Eline fijn gespeeld. Bas is niet helemaal fit. Thuis is hij bij mij op schoot in slaap gevallen. Ik heb hem even in bed gelegd en heb hem wakker gemaakt toen we gingen eten. Hij wilde geen avondeten, maar heeft wel een boterham en een Danoontje op. Na het eten hebben Bas en Laura samen in bad gespeeld.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative